(placeholder)
(placeholder)

`

TEPEL TATTOO INFORMATIE

VOOR DE BEHANDELING:


Het beste bespreek je met je arts waneer je genoeg genezen bent om een tatoeage te nemen op je nieuwe borsten. Alle wonden moeten zeker 6 maanden goed genezen zijn. De nieuwe huid heeft die tijd nodig om aan te sterken omdat anders de tatoeage niet goed pakt en er een kans is op meer litekenweefsel.


Drink geen alcohol 24 uur voor de behandeling en neem ook geen asprine. Deze kunnen het bloed verdunnen waardoor er tijdens de behandeling minder inkt word opgenomen. Zorg dat je uitgerust bent en genoeg hebt gegeten.


DE BEHANDELING:


Het beste is als je alleen naar de afspraak komt, dan kunnen we in alle rust en ik in alle concentratie werken. Als je toch heel graag iemand mee wil nemen voor ondersteuning kies dan iemand die rustig is en waar je je prettig bij voelt en niet meer dan één persoon.


De tatoeage word meestal in één keer aangebracht. De gehele afspraak duurt ongeveer anderhalf uur, het tatoeeren zelf een half uur.

Als er veel littekenweefsel is op de plaats van de tatoeage  of als je huid erg dun is door bestraling kan het zijn dat er een tweede afspraak gemaakt moet worden. Tussen een eerste en tweede afspraak zit een geneesperiode van 8 weken.

Als er nog gevoel in je borsten is zal je een lichte pijn ervaren tijdens het tatoeëren, dit is echter erg goed te verdragen. Je kan er ook voor kiezen om via je huisarts de verdovingscreme Emla aan te schaffen.

Ten eerste word de huid ontsmet. Daarna word de vorm van de tepels en de aureool op je huid getekend, zodat je goed kan zien hoe het gaat worden. Het tatoeëren gebeurd met kleine naaldjes die snel op en neer gaan om de inkt onder je huid te krijgen.


NA DE BEHANDELING:


Als de behandeling klaar is heb je geen beperkingen en kan je doen wat je wilt. Je zal misschien een licht branderig gevoel ervaren. Na de behandeling krijg je geschreven informatie en uitleg over de verzorging. Het beste kan je van te voren een parfumvrije zeep kopen [sebamed of unicura] en een tube bepanthen zalf.De eerste twee weken mag de tatoeage niet lang in aanraking komen met water. Snel douchen mag, maar niet zwemmen, in bad, naar de sauna, etc.


De genezing duurt tussen de één en twee weken. De tatoeage gaat vervellen [niet krabben] en daarna vaak  jeuken [wederom niet krabben].


HET RESULTAAT:


Vlak voor de behandeling bekijken we samen de kleur die we gaan gebruiken, dit is afhankelijk van je huidskleur. Het doel is zo dicht mogelijk bij de kleur te komen die gewenst is, dit is echter niet altijd 100% mogelijk omdat verschillende kleuren op verschillende huidtypes anders genezen. Na de genezing zullen de tatoeages iets lichter van kleur zijn. Als de tatoeage gedeeltelijk op littekenweefsel is en gedeeltelijk op weefsel zonder litteken kan er hier ook een licht kleurverschil zijn. Dit is omdat littekenweefsel een dichtere structuur heeft.

Tatoeages worden lichter met de jaren, maar blijven zeker minimaal 10 jaar goed van kleur. Zon en zonnebanken versnellen het lichter worden, bedek in die gevallen altijd je tatoeage. Bij de meeste mensen die hun tatoeage uit de zon houden is het niet nodig om het bij te kleuren.


COMPLICATIES:


De tatoeage goed verzorgen is erg belangrijk om te voorkomen dat je een infectie krijgt. Bedenk dat het in de basis een schaafwond is die open staat voor bacteriën, zorg daarom dat je altijd schone handen hebt als je het aanraakt.

Na de behandeling zal de omliggende huid iets roder zijn, dit kan een dag of 3 aanhouden. De tatoeage zal geïrriteerd aanvoelen, zoals een oppervlakkig wondje. Dit is normaal. Aanhoudende roodheid en pijn kan echter op een infectie wijzen, neem in dat geval contact met mij op of met je huisarts.


In erg zeldzame gevallen kan je allergies zijn voor een tattoo inkt. Als je je hier zorgen over maakt dan kan je 2 weken van te voren langs komen om een kleine test te doen.


PRIJS:

De kosten voor een tepeltattoo sessie bedraagd €300,-

Een sessie is voor 1 of 2 tepels hetzelfde.


Als je vragen hebt mail me dan  angelique@salonserpent.com